به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، نسترن محمدی، افزود: برای شناسایی خوراکیهای چرب، شیرین و شور در سطح بازار روی محصولات، چراغ راهنمای تغذیهای نصب شده و این چراغ راهنماها یا نشانگرهای تغذیهای به مصرف کننده کمک میکند تا سالمترین محصول غذایی را بر اساس شرایط خود استفاده کند.
وی یادآور شد: سال گذشته برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت ، بخشنامهای از سازمان غذا و دارو به تمام تولیدکنندگان محصولات غذایی ابلاغ شد تا اقدام به کاهش مصرف قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در محصولات خود کنند و در سال جاری نیز در حال پایش این برنامه هستیم تا به نتیجه موثری برسیم.
وی در ادامه با تشریح دیگر اصول تغذیهای برای حفظ سلامتی به انواع روغنها اشاره کرد و گفت: برای غذاهایی که نیاز به سرخ شدن دارند باید از روغن سرخ کردنی خانوار و برای غذاهایی که نیاز به سرخ کردن ندارند بهتر است از سایر روغن ها مانند روغن ذرت و آفتابگردان استفاده کرد.
محمدی اظهار داشت: همچنین در تغذیه سالم، محصول داغ و گرم نباید در کیسه فریزر نگهداری شود.
به گزارش طبنا، با نصب چراغ راهنما یا نشانگرهای تغذیه ای روی فرآورده های غذایی، مردم بر اساس رنگ های قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسبهای انواع این محصولات نصب شده ، میتوانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند.
رنگهای مشخص شده روی برچسبهای محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص میکند.
رنگ قرمز نشاندهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
همچنین نشانگرهای تغذیهای علاوه بر داشتن اطلاعات یاد شده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان میدهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار میآید.
نظر شما